jurriaan.jpgJurriaan Poesse (1993) studeerde Docent Muziek aan het ArtEZ Conservatorium Enschede en de Bachelor en Master Koordirectie bij Klaas Stok aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle. In 2015 richtte hij samen met medestudenten het ‘ArtEZ Projectkoor’ op, wat zou uitgroeien naar het ambitieuze en veelzijdige koor ‘Vocaal Ensemble Cordier’, dat naast een focus op Renaissance en hedendaagse klassieke muziek ook een podium geeft aan jonge componisten. Het ensemble bestaat o.a. uit (Conservatorium) geschoolde zangers, muziekdocenten, muziektherapeuten en professionals uit het culturele werkveld.
Jurriaan is dirigent van Kamerkoor Arte Vocale uit Hengelo, Kamerkoor Canteklaer en Vocaal Ensemble De Troubadours uit Enschede, Toonkunstkoor Euterpe uit Deventer en werkt als Cantor bij de Protestantse Gemeente Zutphen. 

Hij volgde masterclasses bij James MacMillan, Morten Lauridsen, the King’s Singers, Stile Antico, Anúna en in 2017 volgde hij de Kurt Thomas Cursus (groep D professioneel kamerkoor).

Naast het dirigeren is Jurriaan ook actief als koorzanger en incidenteel als solist (bas/bariton). Hij zingt o.a. in Vocaal Ensemble La Colombe uit Enschede en Capella Gudula uit Lochem. Hij kreeg zangles van Marja Reinders, Jasper Schweppe en Harry van Berne.

jurriaanpoesse.com

.

Bernadette van Agt is geboren in 1961 in Washington D.C.
Na enige jaren in het buitenland te hebben vertoefd, waar zij haar pianolessen begon bij o.m. Lisenbernadettekova en Oliviero, vestigde zij zich in 1978 in Nederland.
Hier studeerde zij vervolgens piano bij Christopher Czaja Sager aan het Conservatorium in Arnhem. Daar behaalde ze in 1990 haar diploma Uitvoerend Musicus.
Zij volgde verder masterclasses bij Gyorgy Sebok en Geoffly Madge.
Sindsdien heeft ze vele concerten gegeven in diverse samenstellingen. Zo vormt zij samen met de sopraan Diet Gerritsen een duo. Tevens maakte ze deel uit van het Lachner Trio waarin, naast Diet Gerritsen, ook de hoornist Ton ten Broeke speelde.
Aan Euterpe is zij verbonden als pianorepetitor. Daarnaast begeleidt zij het koor in wat kleinere concerten, zoals Petite Messe Solennelle van Rossini in 2018 samen met Dirk Luijmes op harmonium.

www.pianopraktijkvanagt.nl/