Door samen te zingen en koorstukken in te studeren kunnen we elkaar inspireren en stimuleren. Euterpe is een koor met geschiedenis. Maar de mensen die er zingen, zijn van nu en voelen zich betrokken bij de muziek en bij elkaar.
Hou je van klassieke muziek én kun je zingen?
Kom dan eens mee zingen en ontdek hoe leuk het is om dat samen met ons te doen!

Onze repetitieavond is donderdag van 20:00-22:15 in het Stormink Deventer.
Wij treden op met professionele musici en solisten. Toonkunstkoor Euterpe is en blijft een amateurkoor. Maar het is onze uitdaging om met elkaar steeds een stapje verder komen.

Euterpe geeft twee uitvoeringen per jaar. Na zo'n concert praten we onder het genot van een drankje nog even na. En dan ... gaan we met een feestelijk gevoel weer naar huis.
Het was weer een hele belevenis!

Kwaliteit staat hoog in ons vaandel. We verwachten van de leden dat ze hun partij zelfstandig thuis instuderen. Midi-files kunnen daarbij behulpzaam zijn. Alle stemgroepen krijgen regelmatig stemvorming door een professionele zangpedagoog, voorafgaand aan de repetitie. Eens per drie jaar krijgt elk lid een stemtest, afgenomen door de zangpedagoog en de dirigent.

We zijn een vereniging en een keer per jaar hebben we een algemene ledenvergadering. We zijn ook  een gezellige vereniging en dat de meeste leden hebben wel een grotere of kleinere taak zodat we met elkaar de vereniging draaiend houden.

Het koor repeteert op donderdagavond van 20.00 tot 22.15 uur in het schoolgebouw Het Stormink van het Etty Hillesum Lyceum aan de Storminkstraat 1 te Deventer.

Neem contact op